KAN JE FILLERS HERSTELLEN ALS JE ONTEVREDEN BENT?

Het kan gebeuren dat je na een behandeling met fillers niet tevreden bent over het resultaat. Wellicht ben je bij een andere arts of kliniek geweest en heb je daar nu spijt van. Als de filler niet mooi geplaatst of uit balans is, dan is het logisch dat je teleurgesteld bent. Gelukkig is er een oplossing om dit te herstellen.

Doordat er de laatste jaren steeds meer fillers worden geïnjecteerd, neemt ook het aantal complicaties toe. 

Steeds meer artsen voelen zich geroepen om zich esthetische arts te noemen en zetten lip- en andere fillers zonder de bijwerkingen ervan te kennen.

Sinds 2015 zijn permanente fillers gelukkig verboden in België.

Echter zowel hyaluronzuurfiller als calciumhydroxylapatite kunnen in uitzonderlijke gevallen ook wel complicaties veroorzaken, meestal zijn een verkeerde techniek of verkeerde productkeuze hiervan de oorzaak.

De behandeling van lippen en traangootjes  zijn ondanks het feit dat ze meer en meer worden uitgevoerd ook de behandelingen die jammer genoeg de meeste complicaties (neveneffecten) kunnen geven.

Bultjes, zwelling, aanhoudende pijn, roodheid, koorts, abcesvorming zijn de meest voorkomende neveneffecten. 

Ook necrose (afsterving) van lippen, neus behoren jammer genoeg tot de realiteit.  En zelfs acute blindheid vormt geen uitzondering.

Hoe komt dit nu?

Dit kan ontstaan doordat het lichaam een kapsel rond de filler heeft aangemaakt. 

Je kan dit perfect vergelijken met wanneer mensen een tattoo plaatsen, de kleurstof van de tattoo blijft ook op zijn plaats zitten omdat het lichaam een kapsel maakt rond de kleurstof van de tattoo.

Deze complicaties kunnen het evenwicht in je gelaat doen verdwijnen en kan je onzeker laten voelen.

Bij Omea Clinic gaan we vanaf april een complicatiespreekuur opstarten.

Komen de bultjes door een Hyaluronzuurfilter, dan wordt het enzym “hyaluronidase” geïnjecteerd.  Met de preciezie van dokter Argento kan dit op de juiste plek geïnjecteerd worden, waardoor het hyaluronzuur na ongeveer twee weken volledig wordt afgebroken en de bultjes dan ook verdwijnen.

In sommige gevallen is een herhaalbehandeling noodzakelijk of zal er een chirurgische excisie nodig zijn om zo het ingekapseld materiaal te kunnen verwijderen.

Graag helpen wij u verder.

Dr. Orlando Argento, Erkend esthetisch arts

Dr. Orlando Argento is de drijvende kracht achter Omea. In 1997 behaalde hij met grote onderscheiding zijn diploma geneeskunde aan de VUB. Daarna specialiseerde hij zich verder in de esthetische geneeskunde, dankzij verschillende congressen en tal van opleidingen.

In 2005 bouwde hij zijn esthetische praktijk Omea in Tessenderlo uit, dit in combinatie met zijn kennis in de huisartsgeneeskunde. Dr. Argento voert dagelijks zijn vak als esthetisch arts met veel precisie en toewijding uitvoert en blijft zich continu bijscholen in de nieuwste technieken, producten en behandelingen, om jouw huid de beste zorg te geven.

Sedert 2022 is hij dan ook fulltime gestart als esthetisch arts.

Zijn ervaringen in Esthetische geneeskunde zullen zeker van toepassing komen voor het verwijderen van uw complicaties.

Wat kan je hiervan verwachten? 

Eerst en vooral wordt er tijdens een voorafgaandelijk consult nagegaan wat er is misgegaan bij de behandeling met de filler. 

Hiervoor is het belangrijk om te weten welke het gebruikte product was alsook op welke plaats in je huid het product werd toegediend.

Na de consultatie kunnen we dan al dan niet overgaan tot verwijdering en/of oplossing van de filler.

Contacteer ons voor uw afspraak.

Tot binnenkort.

Anti-aging
Glow Facial: Driedelige Magie voor Huidperfectionering bij Omea
Welkom in de wereld van pure stralende schoonheid, welkom bij de Glow Facial van Omea. Onze exclusieve behandeling...
Anti-aging
🌞 Stralend de Zon Tegemoet met Omea: Jouw Gids voor Zonbescherming 🌞
Met de lente in volle bloei en de zomer om de hoek, verwelkomen we de warmte en het...
Blog
Pioniers in Schoonheid: Ontdek de Kracht van Haarfillers bij Omea.
Bij Omea brengen we haarverzorging naar een hoger niveau met onze geavanceerde hair filler behandelingen. Veel cliënten ervaren...