NORDLYS (ELLIPSE) IPL LASER

Ons huidverouderingsproces gaat ontegensprekelijk samen met het ontwikkelen van donkere of verkleurde plekken op aangezicht en lichaam.  Aan de basis hiervan liggen de jarenlange zonneschade alsook onze  natuurlijke veroudering.  Hyperpigmentatie alsook donkere, verkleurde littekens zijn dan ook vaak een doorn in het oog voor onze patiënt.

Bij Omea Clinic beschikken we over de Nordlys (Ellipse) Intense Pulsed Light laser.  Deze laser is in staat om een oplossing te bieden aan vlekvorming, hyperpigmentatie alsook vasculaire (couperose, rosacea) problemen. 

Mooi ouder worden, dat is de visie van Omea Clinic daarom lichten we jullie graag ons toestel: Nordyls IPL laser toe.

HOE WERKT DE NORDLYS (ELLIPSE) IPL TEGEN PIGMENTATIE?

Ouderdomsvlekken en hyperpigmentatie bevatten melanine. Bij het toedienen van een puls zal het laserlicht worden geabsorbeerd door het melanine in het gepigmenteerde gebied.  Dit veroorzaakt een hittereactie waardoor het melanine afgebroken wordt. Er ontstaat bijgevolg een fototoxische reactie in de melanineblaasjes waardoor het overtollige melanine in de eerste fase donkerder zal worden waarna het van de opperhuid zal beginnen loskomen. Tegelijkertijd zal het pulslicht ook worden geabsorbeerd door de oppervlakkige bloedvaten in de huid. Deze hittereactie veroorzaakt een vernietiging van de kleine bloedvaatjes waardoor ook deze als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen.

Een optimaal resultaat wordt bekomen na gemiddeld 1-3 behandelingen met tussenpozen van 4 weken. Er wordt een vervolgbehandeling van één maal per jaar aangeraden om langdurig resultaat te bekomen.

WELKE RESULTATEN KAN IK VERWACHTEN?

Pigmentatie en diffuse roodheid zullen drastisch verminderen/ verdwijnen waardoor  zowel huidtextuur als poriëngrootte zullen verbeteren. De pigmentatie zal direct na de behandeling donkerder van kleur worden. Enkele dagen na de behandeling zullen de gepigmenteerde plekken een lichte korst krijgen. Daarna ziet de huid er gladder en frisser uit.

WANNEER KIEST U VOOR EEN IPL LASERBEHANDELING?

De IPL laserbehandeling kan voor diverse huidoneffenheden worden ingezet:

Huidverjonging, Acne, Oneffen huidtextuur, Rosacea, Zonschade.

Maar hierover meer in onze volgende blog.

Contacteer ons nu voor uw afspraak.

Blog
De Magie van een Strakke Kaaklijn.
Bij Omea Clinic draait alles om jouw natuurlijke schoonheid te laten stralen! Een strakke kaaklijn is tegenwoordig een...
Anti-aging
Glow Facial: Driedelige Magie voor Huidperfectionering bij Omea
Welkom in de wereld van pure stralende schoonheid, welkom bij de Glow Facial van Omea. Onze exclusieve behandeling...
Anti-aging
🌞 Stralend de Zon Tegemoet met Omea: Jouw Gids voor Zonbescherming 🌞
Met de lente in volle bloei en de zomer om de hoek, verwelkomen we de warmte en het...