Vitamine A (Retinol)  of Vitamine C (Ascorbinezuur)?

Twee belangrijke vitaminen waar we bij Omea Clinic bijzonder aandacht aan schenken als het op huidverzorging aankomt,  zijn Vitamine A en Vitamine C.

De belangrijkste functie van onze huid is thermoregulatie.  Meer bepaald heeft de huid  gedurende de zomerperiode vooral de functie om onze lichaamstemperatuur steeds op een constant niveau te houden zodat we niet gaan oververhitten. In de winter daarentegen gaat hij ons beschermen tegen de koude.

Concreet betekent dit dat onze huid in de zomer andere behoeftes heeft dan in de winter.

Van zodra de zomer zich inzet en we blootgesteld worden aan overmatige UV straling is de omschakeling van Vitamine A (Retinol) naar Vitamine C een must.  Waarom doen we dit?  Terwijl Retinol een molecule is die vooral de huid zal activeren en waardoor deze gevoeliger gaat worden voor de schadelijke UV stralen van de zon; zal Vitamine C eerder een beschermende rol op zich nemen en onze huid gaan beschermen door zijn anti-oxidante werking waardoor de aanmaak van pigmentvlekken verhinderd zal worden maar ook de aanmaak van collageen gestimuleerd wordt en laat dit nu net het belangrijkste element zijn in de strijd tegen rimpelvorming en de daaropvolgende huidveroudering.

Wil dit nu zeggen dat we onze huid enkel maar kunnen verzorgen in de winter?

Uiteraard niet, doch de echte herstelbehandelingen worden wel in de winter uitgevoerd, terwijl de zomer dient om ons te beschermen en we dan ook de echte zomerbehandelingen uitvoeren om je huid in de optimale conditie te bewaren.

Bij Omea Clinic wordt voor de zomer dan ook volgend protocol voorgesteld:

  1. Gebruik 2x daags de foamer 15 of 5
  2. Vervolgens breng je een serum met Vitamine C of combinatie met Vit E aan. (Tri Vita van Dermaceutic of C&E van PCA)
  3. Hierover breng je een combinatie van je dagcrème met SPF50 aan.

Wil jij ook je huid verbeteren? Neem contact op met Omea.

Geen categorie
“Help, ik wil geen duckface ”
Lipfillers zijn momenteel erg in trek in de esthetische wereld. Wie wil er nu geen mooie, volumineuze lippen. ...
Geen categorie
NORDLYS (ELLIPSE) IPL LASER
Ons huidverouderingsproces gaat ontegensprekelijk samen met het ontwikkelen van donkere of verkleurde plekken op aangezicht en lichaam.  Aan...
Anti-aging, Body, Skin
Medische peeling: dé weg naar een stralende huid
Heb je last van acne of pigmentvlekken? Dan weet je dat deze huidproblemen vaak heel hardnekkig zijn en...