“Help, ik wil geen duckface ”

Lipfillers zijn momenteel erg in trek in de esthetische wereld. Wie wil er nu geen mooie, volumineuze lippen.  Bovendien bezorgen ze ons een jeugdige uitstraling en zijn het dé eyecatchers in een gezicht. Ondertussen weten we dat naarmate de ouderdom zich instelt,  het volume van de lippen gestaag afneemt.  Lipfillers op basis van hyaluronzuur bieden hier dan ook de oplossing.

Verkeerdelijk wordt er nog te vaal de associatie tussen botox en lippenvulling gebruikt.   Laat het voor iedereen duidelijk zijn dat lippen enkel gevuld kunnen worden met hyaluronzuur.

De molecule hyaluronzuur komt van nature in de huid voor en wordt door de jaren heen door ons lichaam afgebroken. Hierdoor is de ervaring met deze lipfillers zeer goed. We vertellen je graag meer over deze behandeling en nazorg van lipfillers.

Maar eerst:

Er bestaan nog veel misverstanden rond lipfillers.  Dit ervaren wij ook wanneer onze patiënten onze praktijk binnen komen.

We horen nog heel vaak de opmerking “Lipfillers zien er altijd zo fake uit”.

Dit zou kunnen kloppen en wel om volgende redenen:

  1.  Er werd een verkeerd product gebruikt
  2.  Er werd een teveel aan product (in één keer) geïnjecteerd
  3.  Er werd een verkeerde injectietechniek toegepast

Het injecteren van teveel product is steeds afhankelijk van de behandelende arts. Ons zicht wordt namelijk zeer snel gewoon aan de nieuwe toestand waardoor we op een gegeven moment zelf niet meer zien dat onze lippen nog volumineus genoeg zijn, en zo maar meer en meer willen. Het is dus belangrijk dat de behandelende arts de juiste informatie meedeelt en ook het werkingsmechanisme juist toelicht. Bij Omea Clinic vinden we het dus heel belangrijk om een onderscheid te maken tussen wat de patiënt wilt versus wat de patiënt nodig heeft. Zo gaan we steeds zorgen voor een mooi evenwicht in het volume van de lippen op basis van een goed gesprek tussen patiënt en arts.

Het behandelen van lippen is delicaat. Lippen zijn namelijk één van de drie kenmerkende gezichtselementen, samen met de neus en ogen. Lippen zijn bepalend voor je uiterlijk. Iedere millimeter verschil is belangrijk.

Ervaring is dus onmiskenbaar één van de belangrijkste onderdelen wanneer je op zoek gaat naar de beste arts.

Dokter Argento Orlando gebruikt enkel A-merken van Fillers : Belotero, Restylane, Stylage, Maili,  …

De behandeling:

De behandeling met lipfiller is nagenoeg niet pijnlijk en wordt over het algemeen goed verdragen. Een verdovende creme kan steeds voorzien worden zo nodig.

Nazorg:

Na de behandeling kunnen de lippen gedurende enkele dagen gezwollen zijn en zien ze er volumineuzer uit dan het uiteindelijke resultaat. De meeste zwelling zal na 1-2 dagen fors verminderd zijn, pas na 2 weken is het eindresultaat zichtbaar.

Ook kunnen er wat blauwe plekjes optreden op de injectieplaats.

Na de behandeling mag je de lippen steeds koelen. Probeer de eerste dag direct contact met de huid te voorkomen en gebruik geen lippenstift of make-up op de lippen om infecties van de lippen te voorkomen.

Vermijd tevens gedurende 2 weken een zonnebank- of saunabezoek, wees voorzichtig in de zon en onderga geen laser- of schoonheidsbehandelingen.

Resultaat:

Gemiddeld geeft een hyaluronzuurfiller 6-12 maanden effect, afhankelijk van hoe snel je lichaam het hyaluronzuur afbreekt en welk hyaluron er gebruikt wordt. Roken en zonlicht zullen dit proces versnellen.

Interesse in lipfilling?

Maak nu uw afspraak met Dokter Orlando voor uw consult. Tijdens dit consult zullen we je alles uitleggen over de behandeling en zullen we een behandelplan opstellen.

Anti-aging
Glow Facial: Driedelige Magie voor Huidperfectionering bij Omea
Welkom in de wereld van pure stralende schoonheid, welkom bij de Glow Facial van Omea. Onze exclusieve behandeling...
Anti-aging
🌞 Stralend de Zon Tegemoet met Omea: Jouw Gids voor Zonbescherming 🌞
Met de lente in volle bloei en de zomer om de hoek, verwelkomen we de warmte en het...
Blog
Pioniers in Schoonheid: Ontdek de Kracht van Haarfillers bij Omea.
Bij Omea brengen we haarverzorging naar een hoger niveau met onze geavanceerde hair filler behandelingen. Veel cliënten ervaren...